Baskı Çeşitleri

Ultraviyole (UV) Baskı, nesne üzerindeki boyanın, baskı gerçekleştikten birkaç salise sonra kurumasına imkân sağlayan baskı tekniğidir.
Lazer baskı, sert bir yüzey üzerinde kalıcı bir iz oluşturmak için konsantre ışık demetinin kullanıldığı bir baskı tekniğidir.
Lazer baskı; alüminyum, bakır, çelik, titanyum, plastik, cam, ahşap, mukavva ve seramik dahil olmak üzere çok çeşitli malzemelere uygulanabilir. İşlem yüksek hızlarda gerçekleştirilebilmektedir.


Kağıdın, baskı esnasında boyalı veya boyasız olarak kabartılması işlemidir.
Metal veya ahşap bir çerçeveye gerilen dokumaya, hassaslaştırılmış emülsiyon olarak adlandırılan kimyasalların sürülmesi ardından baskısı gerçekleşecek olan yazı veya desenin pozlama makinası ışığında pozlanması ve bir sıyırıcı (rakle) yardımı ile kumaş, cam, seramik, metal levha, ahşap veya kağıt gibi farklı yüzeyler üzerinde pozlanmış alanlara serigrafi mürekkebinin geçirilmesi ve pozlanmamış alanların boş bırakılması işlemidir.


Tampon baskı, genel tanımı ile, serigrafi baskı tekniğinde kullanılan ipeğin erişemediği her türlü düz, kavisli, buruşuk yüzeyler üzerine, yüksek çözünürlükte; golf topu, çakmak, kalem gibi küçük ebatlardaki ürünlere, baskı yapılabilmesine imkan sağlayan baskı tekniğidir.